KBܒDE AVRUPA ÜLKELERİNE GİTMENİN YOLLARI ANLATILDI

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) “Param Yok Ama Avrupa Birliği Ülkelerine Gitmek İstiyorum. Nasıl Mı?” konulu konferans düzenlendi.

GÜNCEL 7.03.2013 10:49:07 0
KBܒDE AVRUPA ÜLKELERİNE GİTMENİN YOLLARI ANLATILDI
KBÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KABUSEM) ile Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı İktisat Kulübü’nün girişimleriyle Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda “Param Yok Ama Avrupa Birliği Ülkelerine Gitmek İstiyorum. Nasıl Mı ?” konulu konferans düzelendi. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Gençlik Programı Koordinatörlüğü Uzmanları Serkut Kızanıklı ile Emirhan Aslan’ın katılımlarıyla düzenlenen konferansa KBÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KABUSEM) Müdürü Doç. Dr. Mustafa Boz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Yoğun katılımın olduğu konferansın açılış konuşmasını İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oğuz gerçekleştirerek, “Üniversitemizde çok konferans gerçekleştirdik fakat ilk defa bu kadar yoğun bir katılımın olduğu konferans gerçekleştiriyoruz. Herkese katılımları için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Avrupa Birliği Bakanlığı AB Gençlik Programı Koordinatörlüğü olarak Türkiye’nin her il ve ilçesine ulaşmaya çalışan bir misyon ile hareket ettiklerini vurgulayan Avrupa Birliği Bakanlığı AB Gençlik Programı Koordinatörlüğü Uzmanı Emirhan Aslan, “2004 yılında kurulan Ulusal Ajans, her Avrupa Birliği Ülkesi ve Avrupa Birliğine aday ülkelerde bir yetkili kurum olmak üzere, Türkiye’de de tek yetkili organdır. Ulusal Ajans direk Brüksel’deki Avrupa Komisyonu’nun üye ülkelerde ve aday ülkelerde eğitim ve gençlik alanındaki projelerin hibelerini dağıtır, bunları yönetir ve tanıtımı, duyurusu gibi çeşitli etkinlikleri düzenler” diye konuştu.
Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının Ulusal Ajans tarafından yürütülen iki önemli faaliyet olduğunu belirten Avrupa Birliği Bakanlığı AB Gençlik Programı Koordinatörlüğü Uzmanı Serkut Kızanıklı, “Bu programlar sadece Türkiye’ye özgü değil tüm AB ülkeleri ve AB’ye aday ülkeler tarafından uygulanmaktadır. Programlardan faydalanma konusunda diğer ülkelerden hiçbir farkımız yoktur. Siz gençlere tavsiye edebileceğim en önemli şey: Aklınızda düşünebileceğiniz her konuyu eyleme dönüştürün” dedi.
Kızanıklı, sunumlarında Avrupa Birliği Bakanlığı AB Gençlik Programları kapsamında Gençlik Değişim Programları ve Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı hakkında bilgiler vererek bu programların kapsamları, amaçları, dikkat edilmesi gereken konular ve aynı zamanda bu programlar kapsamında sağlanan imkanlardan bahsetti. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Gençlik Programı Koordinatörlüğü Uzmanları Serkut Kızanıklı ile Emirhan Aslan sunumlarının sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdılar.
“Param Yok Ama Avrupa Birliği Ülkelerine Gitmek İstiyorum. Nasıl Mı?” konulu konferans İktisat Kulübü Başkanı Halit Şenlik’in ve İktisat Kulübü Başkan Yardımcısı Fırat Yılmaz’ın, Avrupa Birliği Bakanlığı AB Gençlik Programı Koordinatörlüğü Uzmanları Emirhan Aslan’a ve Serkut Kızanıklı’ya hediyelerini takdim etmesi ile son buldu.

Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °